Nosaltres

Som professionals al servei de particulars, col·leccionistes i comerciants.

Ets un amant dels llibres? Vols fer un regal original? Segur que aquí trobes algún “tresor”.

Fa temps que busques un llibre? Quelcom d’una temàtica en especial? També fem servei de recerca.

Ets un comerciant implicat? T’agrada quedar be amb els teus clients? Podem ajudar-te.

No tenim el magatzem obert al públic, però enviem els productes on calgui.


La nostra historia

Ferran Salas Farriol, va llogar un local a la Rambla dels Caputxins, a Barcelona, iniciant el negoci familiar, una llibreria de compra-venda i lloguer de llibres. Va ser l’any 1950. El local es trobava en una zona de pas, una entrada. Per un lateral tenia un accés a l’escala de veïns i en la seva part posterior es trobaven dues portes, una que donava a l’escenari del Gran Teatre del Liceu i l’altra per on accedien tots els treballadors i artistes.

En Ferran va estar relativament poc temps sol en la llibreria, Emili Salas, el seu fill, va haver de deixar el seu treball en la Maquinista per a anar a ajudar-ho, perquè era un negoci que requeria muntar i desmuntar tots els dies. Les prestatgeries es posaven sobre uns suports en les dues portes obertes i els llibres es guardaven dins de les prestatgeries fixes.

En la Guia secreta de Barcelona, escrita per José María Carandell i publicada l’any 1974, hi ha una pàgina (pág 50) dedicada al “llibreter Salas”. En aquest article es posa de manifest l’activitat que realitzava l’Emili en la llibreria, així com el seu interès i dedicació per les ciències ocultes i l’astrologia. Va ser un dels millors astròlegs del moment, deixeble de Xavier Portabella, l’eminent Dr. Gibert.

En aquella època l’Emili Salas també posava parada en el mercat de Sant Antoni els diumenges al matí, allí, a més de llibres, venia monedes i segells, perquè li agradava la filatèlia i la numismàtica.

Emili Salas va formar part dels sis primers llibreters que van iniciar la Fira del llibre Antic i d’ocasió que es va inaugurar en la plaça de la Universitat a Barcelona.

La llibreria era un lloc de tertúlia més que un lloc de venda. Escriptors, pintors, col·leccionistes, etc., gaudien compartint els seus comentaris i experiències.

El fet de tenir al teatre del Liceu “dins” de la llibreria també la convertia en un lloc peculiar. Tot passava per allà, decorats, treballadors, artistes, i fins i tot animals quan es va fer el rodatge de la pel·lícula El fabulós món del circ, amb John Wayne.

Quan l’Emili Salas es va jubilar, l’any 1975, va deixar el negoci a la seva filla Lídia Salas, que ja treballava amb ell, i al seu marit Manel Gràcia. A partir de llavors es va dedicar a escriure. Va publicar llibres com “El poder de les piràmides 2”, “El gran llibre dels somnis”, “El gran llibre del Tarot”, “L’art de tirar les cartes”, “El llibre dels noms”, etc.

L’any 1994 va tenir lloc un gran incendi en el Teatre del Liceu, i es va iniciar un procés d’expropiació que va afectar a tots els veïns.

Aleshores la llibreria es va instal·lar en un local, proper a la Rambla, amb la finalitat de conservar la clientela, en una antiga perfumeria al carrer de la Unió. Es va haver de remodelar per complet, però només va durar cinc anys. Desprès de suportar quatre anys les obres del Teatre del Liceu i un any les obres del carrer, van començar obres a l’Hotel Orient, la mateixa finca, i es va fer insostenible.

Mentrestant, en Manel i la Lídia van provar sort amb una altra llibreria a Calella de la Costa, dedicada principalment a llibre estranger i a restes d’edició. Només van poder estar allí dos anys, estava ben situada en el número 141 del Carrer Església, però eren unes galeries i es va instal·lar un comerciant de bijuteria al passadís, que impedia que la gent pogués accedir a l’interior.

Finalment es van traslladar al carrer Jaume I de Barcelona . Aquest local tenia història, havia estat una merceria, una sabateria i després un estanc, sempre mantenint la decoració, i la llibreria també la va conservar. Era l’any 1997.

Van posar al capdavant de la llibreria a la seva filla Emma Gràcia, la quarta en la generació, perquè el local del carrer Unió encara era obert, i la Lídia en aquells dies estava treballant fora del negoci familiar, la qual cosa va permetre suportar les despeses de tot plegat.

Salas llibreteria va participar molts anys en la Fira del llibre del Passeig de Gràcia i en dos edicions de la Fira Degusta (Fira de Barcelona)

Després de vint anys al carrer Jaume I, no va ser possible renovar el contracte de lloguer, i ara, la llibreria segueix OnLine, però només de la mà d’en Manel Gràcia, amb un altre nom divertit, fent un joc de paraules triat per la Emma “lleixiullibres”.

Cistella de la compra